17 تیر 1405

علیرضا فغانی در یک قدمی داوری فینال جام جهانی؟ | طعنه بزرگ به تاج و قلعه‌نویی

دور یک‌هشتم نهایی جام جهانی هم به پایان رسیده و درست همان‌طور که تیم‌ها غربال شده‌اند و همه منتظرند ببینند کدام دو تیم در دیدار نهایی به مصاف هم می‌روند، داوران باقی‌مانده جام جهانی نیز مشغول رؤیاپردازی برای سوت‌زدن در بزرگ‌ترین مسابقه فوتبال، یعنی فینال جام جهانی، هستند. در همین حال، برخی رسانه‌ها گمانه‌زنی کرده‌اند که با توجه به درخشش علیرضا فغانی، او شانس بالایی برای قضاوت این دیدار دارد؛ و این بسیار طعنه‌آمیز است.

علیرضا فغانی در یک قدمی داوری فینال جام جهانی؟ | طعنه بزرگ به تاج و قلعه‌نویی

به گزارش گیلان شهر  - همین که علیرضا فغانی، داور مطرح ایرانی که چند سالی است با پرچم استرالیا در مسابقات فوتبال قضاوت می‌کند، در جام جهانی فعلی حضور دارد، افتخاری بزرگ و یگانه است. او تنها داور جهان است که در چهار جام جهانی پیاپی، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۶، سوت زده است. البته همه فوتبال‌دوستان ایرانی می‌دانند کلکسیون افتخارات او پُر و پیمان‌تر از این حرف‌هاست. قضاوت دیدار رده‌بندی جام جهانی ۲۰۱۸، قضاوت فینال المپیک و البته سوت‌زدن در دیدار پایانی جام جهانی باشگاه‌ها در سال گذشته، تنها بخشی از دستاورد‌های علیرضا فغانی است؛ دستاورد‌هایی واقعی!

غرغر‌های توخل تأثیری بر فغانی نداشت

عملکرد عالی علیرضا فغانی در دیدار سنگین و پرفشار مکزیک مقابل انگلیس در مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی، در برابر ده‌ها هزار هوادار عاشق فوتبال در مکزیکوسیتی، نقطه عطف حضور این داور ایرانی در جام جهانی ۲۰۲۶ بود.

در آن بازی پرتنش، فغانی یک‌بار از کارت قرمز استفاده کرد و دو بار نقطه پنالتی را نشان داد. مکزیک باخت و انگلیس به‌سختی راهی دور بعدی شد. با این حال، فغانی هرگز اجازه نداد کنترل بازی از دستش خارج شود و با مدیریت صحیح جریان مسابقه، کار را به پایان رساند.

همین خونسردی و تجربه بالای او، در کنار نمایش فنی صحیح، تحسین همگان را برانگیخت؛ تحسینی که حتی غرغر‌های توماس توخل، سرمربی سه‌شیرها، و هری کین، مهاجم این تیم، خدشه‌ای به آن وارد نکرد.

همین عملکرد باعث شد رسانه‌ها در آستانه مرحله یک‌چهارم نهایی و در شرایطی که تنها هشت مسابقه از جام جهانی باقی مانده، نام او را به‌عنوان یکی از نامزد‌های اصلی قضاوت فینال جام جهانی مطرح کنند.

ماجرای خبر CBS درباره فغانی

از صبح روز سه‌شنبه، برخی رسانه‌های داخلی خبری را به نقل از شبکه CBS منتشر کردند، مبنی بر اینکه فغانی گزینه اول فیفا برای قضاوت فینال جام جهانی است. خبر به‌گونه‌ای بازتاب پیدا کرد که گویی تصمیم نهایی گرفته شده و این رسانه آمریکایی توانسته است به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده‌ای در این زمینه دست پیدا کند.

با این حال، رصد مطالب این شبکه و سایر رسانه‌های وابسته به آن نشان می‌دهد چیزی تحت عنوان «خبر قطعی» وجود ندارد و آنچه به آن استناد شده، صرفاً گمانه‌زنی و تحلیل رسانه‌ای است. در واقع، کارشناسان CBS تحلیل کرده‌اند که با توجه به عملکرد فغانی، او از بیشترین شانس برای قضاوت دیدار فینال برخوردار است. اعتماد فیفا به فغانی و عملکرد خوب این داور، دلیل چنین برداشتی بوده است.

اما با وجود آنکه این موضوع را نمی‌توان یک خبر نهایی دانست، همین که در حال حاضر نام داور کشورمان بیش از همه برای قضاوت فینال شنیده می‌شود، اتفاق کوچکی نیست. این یک دستاورد واقعی است که اگر به سرانجام هم برسد، می‌شود نور علی نور!

آقایان تاج و قلعه‌نویی! دستاورد یعنی این

بسیار طعنه‌آمیز است که فغانی درست در جامی می‌درخشد و گزینه اصلی قضاوت فینال است که تیم ملی کشورمان در مرحله گروهی آن حذف شده است. طعنه‌آمیز از این جهت که همین تیم مدیریتی تاج بود که با همراهی خداداد افشاریان ــ رئیس سابق کمیته داوران که به‌دلیل پرونده فساد از سمت خود تعلیق شد ــ فغانی را به‌دلیل سن از فهرست داوران بین‌المللی ایران کنار گذاشت و او را ناچار کرد با پرچم استرالیا در مسابقات بین‌المللی شرکت کند. البته این داستانی است که همه می‌دانیم و در سال‌های گذشته بار‌ها مطرح شده است.

آنچه این‌بار می‌تواند داستان را عمیق‌تر کند، این است که همان گروه مدیریتی، به‌عنوان مدیران اصلی فدراسیون فوتبال، بعد از حذف تیم ملی در مرحله گروهی جام جهانی ۴۸ تیمی، به‌شدت مشغول دستاوردسازی برای خود هستند.

مدام برای خودشان نوشابه باز می‌کنند، پاداش می‌دهند و می‌گیرند، مراسم استقبال برگزار می‌کنند، فخر می‌فروشند و شعور هواداران را به سخره می‌گیرند. این گروه بی‌دستاورد به نقطه‌ای رسیده‌اند که حتی از باخت آمریکا به بلژیک نیز برای خودشان دستاورد تازه‌ای ساخته‌اند.

صفحه رسمی تیم ملی ایران بعد از شکست ۴ بر یک ایالات متحده مقابل بلژیک در مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی، نتیجه این بازی و تساوی بدون گل ایران مقابل همین بلژیک را استوری کرد و نوشت: «جهان با من برقص!» بی‌معنی‌ترین کُری ممکن؛ آن هم از سوی صفحه رسمی تیم ملی که حالا یک روز کامل است به سوژه خنده کاربران در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است.

در کنار این دستاوردسازی ناشیانه، ما یک دستاورد واقعی داریم: علیرضا فغانی که بدون هیاهو، فشار رسانه‌ای و اهرم‌کردن تمام ارکان صداوسیما، آرام‌آرام راه خود را تا این مرحله از جام باز کرده و حالا نامش به‌عنوان داور احتمالی فینال زمزمه می‌شود.

دستاوردی که اصلاً نیازی به تبلیغ، تماس با مجریان و رسانه‌ها برای پروموت‌کردن ندارد. آن‌قدر بزرگ است که خودش را به تیتر رسانه‌ها تحمیل می‌کند؛ نه اینکه لازم باشد، مثل مشاور رسانه‌ای فلان مربی، با سردبیر‌ها تماس بگیرند و بگویند: «حواستان به ما باشد.»

بله؛ دستاورد واقعی فغانی در برابر دستاوردسازی همان افرادی که او را از فوتبال ایران بیرون کردند، بسیار طعنه‌آمیز است!

از زمین خاکی تهران تا فینال جام جهانی

علیرضا فغانی همین پارسال در مصاحبه‌ای با یکی از رسانه‌های اینترنتی گفت در ابتدای مسیر داوری، زمانی که در یک زمین خاکی مشغول کمک‌داوری بود، از او پرسیده شد هدف نهایی‌اش چیست و او پاسخ داد: «قضاوت در فینال جام جهانی.»

فغانی توضیح داد که همه به او خندیدند، اما حالا این موضوع دیگر خنده‌دار نیست. این داور ایرانی می‌تواند در چنین موقعیتی قرار بگیرد؛ موقعیتی که کاملاً استحقاق آن را دارد.

با این حال، حتی اگر چنین اتفاقی رقم نخورد، فغانی ثابت کرده است که یکی از بزرگ‌ترین داوران تاریخ فوتبال جهان است و هیچ‌یک از مدیران فدراسیون فوتبال یا رسانه‌های سیاسی نمی‌توانند این جایگاه را از او بگیرند.

روال معمول به این صورت است که اگر فغانی نامزد قضاوت در دیدار رده‌بندی یا فینال جام جهانی باشد، احتمالاً در مرحله یک‌چهارم نهایی سوت نخواهد زد. البته ممکن است این رویه نیز تغییر کند؛ بنابراین باید تا روز‌های پایانی جام، که زمان زیادی هم تا آن باقی نمانده، صبر کنیم تا ببینیم آیا رؤیای بزرگ فغانی و البته هواداران فوتبال در ایران به واقعیت تبدیل می‌شود یا خیر.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.

×
modal image
خانه جستجو اخبارها تماس با ما