• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
کل اخبار 9649
4

متولی مرمت مسجد صفی کیست؟وزارت میراث فرهنگی جلوی مرمت و گمانه زنی غیرکارشناسی مسجد صفی را گرفت.

  • کد خبر : 24062
  • 24 مرداد 1399 - 12:38
متولی مرمت مسجد صفی کیست؟وزارت میراث فرهنگی جلوی مرمت و گمانه زنی غیرکارشناسی مسجد صفی را گرفت.

اختصاصی  گیلان شهر :جدیداً اعتباری بابت مرمت مسجد صفی رشت از محل اعتبارات کشور تامین و مرمت آن آغاز شده است. اما به دست کدام وزارتخانه یا نهاد؟با توجه به این‌که مسجد صفی قدمت تاریخی و فرهتگی دارد و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است اوصولا مرمت آن باید توسط وزارت میرات فرهنگی. […]

اختصاصی  گیلان شهر :جدیداً اعتباری بابت مرمت مسجد صفی رشت از محل اعتبارات کشور تامین و مرمت آن آغاز شده است. اما به دست کدام وزارتخانه یا نهاد؟با توجه به این‌که مسجد صفی قدمت تاریخی و فرهتگی دارد و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است اوصولا مرمت آن باید توسط وزارت میرات فرهنگی. گردشگری و صنایع دستی که متولی ذاتی و اصلی بناهای تاریخی است صورت پذیرد.
اما تامین و تخصیص اعتبار مرمت به دستگاه غیر از وزارت میراث فرهنگی و اداره کل استانی آن جای تامل است.

مسجد صفی( مسجد سفید یا شهیدیه) یکی از قدیمی ترین مساجد محبوب رشت در بافت تاریخی این شهر است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در مرکز شهر و حومه بازار سنتی رشت قرار دارد.

در این راستا مرمت، استحکام‌بخشی بنا، برچیدن سازه های الحاقی جدید و احیای ساختمان براساس طرح مستندسازی و حفظ اصالت‌های تاریخی و بدون مداخله غیرکارشناسی باید صورت گیرید و از الگوهای قدیمی آن باید برای مرمت این مسجد تاریخی استفاده شود.
حال بر اساس مشاهدهای میدانی پیمانکار تعیین شده در حال ایجاد و بازسازی بناست. و این موجب شده تا مراتب به تهران منعکس و طی جلسه‌ای در معاونت میراث فرهنگی کشور که همه دست‌اندرکاران و نمایندگان دستگاه‌ها حضور داشته‌اند به ویژه اعضای کمیته فنی آثار تاریخی و فرهنگی کشور این پروژه تا اصلاح بعدی متوقف شود.
در کتاب حدودالعالم قدیمی‌ترین منبعی که از شهر رشت به عنوان یک شهر آباد سخن به میان آورده، آمده است که قدیمی‌ترین اثر برجای و شناخته شده این شهر، مسجد صفی است که بنابر اسناد، به سال‌های آغازین حکومت صفویان نسبت داده شده است.
برخی این بنا را مربوط به دوره صفویه می دانند و برخی دیگر معتقدند که شیخ صفی الدین اردبیلی به دلیل دوستی با شیخ زاهد گیلان که از عرفای این خطه بود بانی ایجاد عبادتگاهی در این محل شده که بعدها تبدیل به مسجد گردیده است.
به روایت برخی از مردم محلی، این مسجد محل دفن محمد باقر میرزا فرزند شاه عباس اول که به صفی میرزا ملقب بود – به دلیل بدخواهی اطرافیان، پدرش دستور کشتن او را داد – برخی اعتقاد دارند علت نام گذاری این مسجد به نام شهیدیه قتل ناحق صفی الدین میرزا است که به گفته ولی جهانی مستنداتی برای این موضوع وجود ندارد.
بر اساس نوشته روی یک کاشی که در ورودی این بنا نصب شده ، این مجموعه با شماره ۱۹۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۲۹۵ توسط حاجی یوسف کاشی ساز مرمت و بازسازی شده است/
مسجد جامع سمیع

مسجد صفی

لینک کوتاه : https://gilanshahr.ir/?p=24062

خبر های مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

free counter with statistics