به گزارش گیلان شهر :رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور امروز گفت: رقم کیان از ارقام کیفی برنج است که تحمل کم آبی را دارد .
مریم حسینی، خوش پخت بودن این رقم ، زودرس بودن این محصول و کم ریزش بودن در زمان برداشت را در مقایسه با ارقام محلی از برتری های آن دانست و افزود: رقم کیان در زمان خوش آبی ۶ و نیم تن در هکتار و در زمان کم آبی ۴ و نیم تن در هکتار محصول می دهد این در حالی است که ارقام محلی در شرایط مطلوب ۴ تن در هر هکتار محصول می دهند.
وی با اشاره به مقاوم بودن این گونه در برابر آفات افزود: رقم کیان در زمان جوانه زنی نیازی به آبیاری ندارد .
رییس مرکز تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: این رقم ۱۵۰ تا ۱۸۰ روزه به بار می نشیند و مناسب کاشت در شرایط آب و هوایی گیلان است.
مریم حسینی افزود: با توجه به محدودیت های منابع آبی و لزوم برنامه ریزی برای ارتقاء بهره وری، ارقام جدید برنج با عملکرد بالا، طول دوره کوتاه رشد ، کیفیت مطلوب پخت و تحمل به ورس و بیماری ها می توانند ضمن افزایش تولید، منجر به کاهش هزینه های تولید شوند.
وی همچنین گفت: کشاورزانی که علاقه مند به کشت ارقام جدید برنج هستند و یا در این زمینه سوالاتی دارند می توانند با موسسه تحقیقات برنج کشور تماس بگیرند.