• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024
کل اخبار 9649
4

تولید کم، از دلایل پا نگرفتن صنایع فرآوری استویا در گیلان

  • کد خبر : 12054
  • 02 تیر 1398 - 14:33
تولید کم، از دلایل پا نگرفتن صنایع فرآوری استویا در گیلان
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تولید کم استویا دلیل اصلی پا نگرفتن صنایع فرآوری این محصول در گیلان است.

به گزارش گیلان شهر ، با وجود اینکه گیلان جزو نخستین استان هایی است که کشت استویا در آن انجام شد، پس از گذشت ۱۴سال،  آمارها نشان می دهد در زمین های کمی از گیلان استویا کشت می شود که تولید سالانه ۶تن برگ خشک استویا را در پی دارد البته با توجه به بالا بودن قیمت این گیاه، همین ۶تن هم ۹۰۰میلیون تومان می ارزد.

قاسم جواد زاده با اشاره به اینکه پودر سبز استویا معمولا به صورت بسته و چای کیسه ای عرضه می شوند و پودر سفید آن بسیار شیرین تر از شکر است، گفت: از برگ های خشک استویا برای شیرین کردن چای، تولید نوشابه، کمپوت و صنایع داروسازی استفاده می شود.

وی با بیان اینکه ژاپنی ها بیش از مردم دیگر مناطق دنیا استویا می خورند و طبق گزارش ها ۴۰درصد بازار شیرین کننده های آنها در تصرف استویا و فرآورده های آن است، افزود: البته کشور چین با بیش از ۲۵هزار هکتار حدود ۷۵درصد بازار جهانی این گیاه دارویی را در دست دارد و بزرگترین تولیدکننده استویا در دنیا است.

جوادزاده با اشاره به اینکه شکری که از استویا به دست می آید نسبت به شکرهای مصنوعی در مقابل حرارت بالا پایدارتر است و دیرتر تیره می شود، ادامه داد: اگرچه حدود ۳میلیون تن شکر از ۳میلیون و ۳۰۰هزار تن نیاز کشور در داخل تولید می شود و مشکلی در تامین این ماده غذایی نداریم اما بی شک با توجه به درصد بالای شیرینی موجود در استویا و ترکیبات سالم آن نسبت به شکر های مصنوعی، تولید و فرآوری این محصول در تولید محصولات غذایی با کیفیت و سالم اثرگذار است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در حال حاضر برخی از کارگاه های بسته بندی گیاهان دارویی در گیلان، مقداری از استویای تولیدی را خشک و بسته بندی می کنند، گفت: تولید کم استویا دلیل اصلی پا نگرفتن صنایع فرآوری این محصول در گیلان است.

قاسم زاده که معتقد است زنجیره های تولید و فرآوری در بخش کشاورزی به هم وابسته اند و باید در کنار هم توسعه یابند افزود: اگر خیال سرمایه گذاران از تولید ماده اولیه فرآوری استویا، راحت شود بی شک پا در این عرصه می گذارند.

وی تحقیقات دانش بنیان در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و توسعه ترویج و آموزش به کشاورزان را در رونق تولید استویا در گیلان تاثیرگذار دانست و گفت: برای تحقق این امر جهاد کشاورزی بخشی از هزینه های تهیه پایان نامه های دانشگاهی مرتبط با تولید و فرآوری استویا را تامین می کند اما در زمینه معرفی و آموزش تولید استویا باید بیشتر تلاش کنیم. 

لینک کوتاه : http://gilanshahr.ir/?p=12054

برچسب ها

خبر های مرتبط

24مرداد
روایت دلخوش از خیانت وزارت جهاد کشاورزی؛ در یک فقره ۱۰۹ هزار تن چای وارد کردند
24مرداد
برنامه های دولت در راستای حمایت کشاورزان عملیاتی می شود
در دیدار استاندار گیلان با وزیر جهاد کشاورزی تاکید شد؛

برنامه های دولت در راستای حمایت کشاورزان عملیاتی می شود

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

free counter with statistics