به گزارش پایگاه خبری گیلان شهر:نشست اعضای مرکزی حزب اعتدال و توسعه استان گیلان با حضور دکتر جعفرزاده ایمنآبادی و دکتر حقشناس در مهمانسرای استانداری برگزار شد. (تصاویر این نشست )
در این نشست، دکتر هادی حقشناس، استاندار گیلان، گفت: ما برای اصلاحات به جای اینکه به بالا نگاه کنیم، باید از پایین و از بین مردم اصلاحات را شروع کنیم. وی ادامه داد: به یاد داریم که در دوم خرداد، آقای خاتمی آمد و گفتیم دیگر تمام شد، کشور به توسعه دست پیدا کرد. گفتوگوی تمدنها مطرح شد و به مرور زمان احساس کردیم همهچیز به پایان رسیده است.
استاندار گیلان در ادامه افزود: ما در سالهای ۹۲ و ۹۶ نیز همین حس را تجربه کردیم. وقتی مردم شکم گرسنه دارند، ایمان و اعتمادشان به سیستم کاهش مییابد. ممکن است در افکار عمومی، نظرات مثبتتری نسبت به اصلاحات وجود داشته باشد، اما مردم در حال حاضر دغدغههای معیشتی بیشتری دارند. در این شرایط، تحمل و صبر مردم کم میشود. بنابراین اهمیت دارد که ما همیشه در کنار مردم باشیم و تلاش کنیم با هم به دنبال راهحلها و تصمیمهای مؤثر بگردیم.
وی افزود: مردم درگیر دغدغههای معیشتی هستند و توان صبر و تحمل ندارند. در این ۵ یا ۶ ماه، ما به دنبال رفع نیازهایشان هستیم. باید گفت که اصلاحات در جامعه هزینهبردار است و این هزینه نیاز به تلاش و زحمت فراوان دارد.
دکتر حقشناس گفت: اصلاحات در جامعه هزینه دارد. من به فرش دستباف نگاه میکنم که میلیونها گره دارد. گاهی چشمها کور میشود، دستها گاه فرسوده میشود تا این گرهها یکییکی، در زمان طولانی، تبدیل به یک فرش زیبای دستباف شوند. اصلاحات در کشور شبیه فرش دستباف است.
استاندار گیلان با بیان اینکه این نقشه و پلان در ذهن من است، افزود: از وقتی وارد گیلان شدم، نقشه اصلی تغییر نکرده است. البته ممکن است حرکتها و تاکتیکها تغییر کرده باشد، اما راهبرد اصلی ما از ابتدا مشخص بوده است و تغییر نکرده است.
وی با بیان اینکه راهبرد اصلی ما از ابتدا مشخص بوده است، تاکید کرد: من از همان راهبرد عملی خود که از روز اول مطرح کردم، حتی با وجود مخالفتها و مواضع وزارت کشور، عقبنشینی نکردم.
وی تصریح کرد: ادامه راه باید مطابق با همین راهبرد باشد و برای پیشبرد امور، ناچار هستیم به تلاش خود ادامه دهیم. برای این کار باید بخشی از توان خود را در این مسیر بگذاریم؛ این بخش گاهی جنبه فیزیکی دارد و گاهی معنوی. جنبه فیزیکی برای مردم قابلمشاهده است، اما جنبه معنوی قابلدیدن نیست. با این وجود، دستاورد معنوی از دستاورد فیزیکی ارزشمندتر است
وی دستاوردهای سید محمد خاتمی را بیشتر از جنبه معنوی دانست و گفت: گفتوگوی تمدنها و فضای باز سیاسی از جمله دستاوردهای برجستهای هستند که همچنان باقی ماندهاند. هرچند در حوزه اقتصادی نیز اقدامات مهمی انجام دادند و موفقترین برنامه اقتصادی در دولت ایشان اجرا شد، اما دستاوردهای معنوی ایشان تأثیر عمیقتری بر جامعه گذاشتهاند.
وی در ادامه به تشریح مواضع خود در انتخاب فرماندار اهل سنت در استان پرداخت و گفت: ما فرماندار اهل سنت منصوب کردیم و این کار آسانی نبود. راهبردی که در ذهن داشتم، اجرا شد و من بهوضوح اعلام کردم که مسئول تغییر هستم. تغییری که باید اتفاق بیفتد، رخ خواهد داد. در استان گیلان نیز موفق شدم فرماندار اهل سنت و همچنین فرماندار خانم منصوب کنم.
رسانههای داخلی و خارجی هیچ تنشی برای من ایجاد نکردند؛ تنها خودیها بودند که مشکلاتی را برایم به وجود آوردند
دکتر حقشناس استان گیلان را در مواجهه با خطرات جدی قرار داد و گفت: «ظرف و مظروف گیلان در خطر است و این خطر شامل مردم و سرزمین مادری گیلان میشود. من این مسئله را با تمام وجود احساس میکنم. سال گذشته رشد جمعیت در گیلان منفی بود، آمار طلاق افزایش یافته و از نظر زیستمحیطی گیلانیها با چالشهای جدی روبهرو هستند. سرطان معده نیز بهعنوان یکی از مشکلات بهداشتی مهم مطرح است. گیلانیها هم خودشان و هم سرزمینشان، در شرایطی بحرانی قرار دارند.»
وی افزود: «تغییر باید صورت گیرد، اما مشکل اصلی گیلان صرفاً در تغییر نیست. با وجود اینکه افراد زیادی در این فرآیند آمدند و رفتند، هیچ نتیجه قابلتوجهی برای گیلان حاصل نشده است.»
استاندار گیلان اعلام کرد: «حکومت مرکزی هرچقدر میخواهد چای و برنج وارد کند، اما با دلار ۱۰۳ هزار تومانی، یعنی با دلار نرخ آزاد، نه با دلار ۷۰ هزار تومانی.»
وی به تولید محصولات استراتژیک چای و برنج در استان اشاره کرد و گفت: «این شرایط باعث افزایش تولید داخلی و بهبود وضعیت کشاورزی نخواهد شد. سال گذشته مشکلی در پرداخت هزینههای چای وجود نداشت و امسال نیز برای چای و نوغان مشکلی نخواهیم داشت. با این حال، این حمایتهای کوتاهمدت نمیتواند مسائل اساسی کشاورزی را حل کند.»
دکتر حقشناس با بیان اینکه کشاورزی بهتنهایی نمیتواند مشکل مردم گیلان را حل کند، اظهار کرد: «اقدامات جدیتر و بنیادیتری باید برای این استان انجام شود.
گیلان با داشتن چهار برابر میانگین بارش کشور،لنگرود و رودبار همچنان با کمبود آب مواجه است. چرا تاکنون مشکلات اساسی در این منطقه برطرف نشده است؟
وی افزود: بودجه شهرداری رشت ۶ هزار میلیارد تومان، بودجه شهرداری تبریز ۴۰ هزار میلیارد تومان و بودجه استان قزوین نیز دو برابر بودجه گیلان است. ایران در گذشته تنها ۱۵ استان داشت که گیلان یکی از ۵ استان برتر کشور بود. حتی استانهای جدیدتر از گیلان پیشرفت بیشتری داشتهاند.
استاندار گیلان همچنین به دو مولفهی مهم در حل مشکلات استان اشاره کرد و گفت: آنچه در ذهن من است، باید اجرا کنم و یا آنچه از من خواسته میشود، باید به انجام برسانم. تصمیم گرفتم وقتم را صرف حل مشکلات استان کنم.
وی در ادامه گفت: “تخصیص ۳۶۰ میلیارد تومان برای راهآهن گیلان از رشت به آستارا” یکی از پروژههای مهم است. دکتر حقشناس بیان کرد: برای این پروژه، به دیدار آقای دکتر پزشکیان رفتهام. راهآهنی که قرار بود از رشت به سمت آستارا ساخته شود، بهدلایلی قرار بود به سمت اردبیل منتقل شود، اما با تلاشهای فراوان توانستم جلوی این تصمیم را بگیرم و موفق شدم ۳۶۰ میلیارد تومان بودجه برای پروژه دریافت کنم. تصمیم بر این شد که مسیر راهآهن روی پل قرار گیرد تا زمینهای مردم تخریب نشود
همزمان مقام معظم رهبری، مجوز اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای راهآهن شرق کشور را صادر فرمود که توانستیم مقداری از این بودجه را دریافت کنیم. حق شناس اظهار کرد: «مسئولیت کامل این پروژه را بر عهده گرفتهام تا تمامی موارد و تجهیزات را خودم تأمین کنم و تأکید کردهام که مسیر تغییر نکند.» با دستور دکتر پزشکیان تصمیم گرفته شد که ۱۳۰ کیلومتر از مسیر بر روی پل ساخته شود. این راهآهن طراحی بسیار زیبا و بینظیری دارد که مشابه آن در ایران دیده نمیشود. پروژه راهآهن از مناطق پیر بازار، صومعهسرا، ماسال، رضوانشهر، تالش و آستارا عبور میکند. این راهآهن از گیلان ۲۰ کیلومتر و از آستارا ۱۰ کیلومتر انجام شده است و به زودی، ظرف دو هفته آینده، کار مجددا شروع میشود.
دکتر حقشناس اعلام کرد که دکتر پزشکیان در تاریخهای ۹ و ۱۰ اردیبهشت از راه مرزی آستارا به آذربایجان خواهد رفت تا با رئیسجمهور آذربایجان دیدار کند و بازارچه مرزی را افتتاح نماید.
وی افزود: «هیچ شهری در گیلان مانند آستارا نیست که هم مرز دریایی، هم مرز ریلی و هم مرز جادهای داشته باشد. ما مسیر را به غرب گیلان هدایت میکنیم تا از این ظرفیتها بهرهمند شویم.
استاندار گیلان با اعلام اینکه در حوزه حملونقل هوایی اتفاقات مهمی در حال رخ دادن است، افزود: ۵فروند هواپیمای العراقی مدل ۷۳۷ صفر هر هفته به گیلان خواهد آمد و پروازهایی به مقصد بغداد، بصره، نجف و اربیل برقرار خواهد شد. همچنین یک خط باری از رشت به داغستان روسیه در نظر گرفته شده است و در تلاش هستیم که مسیر پروازی استانبول به رشت نیز اجرا شود.
دکتر حقشناس با اشاره به اتفاقات اخیر در پیادهراه فرهنگی رشت، اظهار کرد: عدهای قصد دارند پیادهراه فرهنگی رشت را تخریب کنند. انشاءالله در ۳ تا ۴ هفته آینده، پیادهراه فرهنگی رشت، فومن، ماسوله، انزلی و لاهیجان به بازار تبادل ارز و دلار تبدیل خواهد شد.
وی همچنین گفت: ماشینهای منطقه آزاد با شمارهگذاری منطقه آزاد، جایگزین تاکسیها در رشت و انزلی خواهند شد
جایگزینی ماشینهای منطقه آزاد با تاکسیها در رشت و انزلی
وی اعلام کرد: “ماشینهای منطقه آزاد با شماره منطقه آزاد جایگزین تاکسیها در شهرهای رشت و انزلی خواهند شد و در این راستا، ناوگان حملونقل عمومی این دو شهر بهبود خواهد یافت.”
تغییر کاربری اراضی و پروندههای کمیسیون ماده ۵
استاندار گیلان به موضوع تغییر کاربری اراضی اشاره کرد و گفت: “تغییرات کاربری اراضی به شکل اصولی انجام نمیشود و روند آن در حال افزایش است. پیش از عید، تمامی پروندههای کمیسیون ماده ۵ که طی دو سال گذشته بررسی نشده بودند، به وضعیت نهایی رسیدند. پروندههای ساختمانی تنها با سند تکبرگ امکانپذیر بود، اما تلاش کردم تا این روند را در قالب نسق نیز پیادهسازی کنم. با کمک آقای اژهای، موفق شدیم پروانههایی برای زمینهای نسقی صادر کنیم و تغییرات لازم را در گیلان اعمال نماییم.”
دکتر حقشناس افزود: “ما بیش از دویست مدیر در استان داریم و مردم از من انتظار دارند که در هر بحرانی حضور داشته باشم. در تمامی حوادث غیرمترقبه، از جمله حادثه پیربازار و ریزش کوه، باید حضوری فعال داشته باشم و در کنار مردم باشم.”
خیانت مسئولان گیلان به مردم استان
وی به وضعیت آب در استان اشاره کرد و گفت: «در شهرهایی مانند کرمان، همدان و تهران حتی اگر ۳۰۰ متر حفاری انجام شود، به آب نمیرسند و میانگین اجرای شبکه آب و فاضلاب در کشور ۶۶ درصد است، اما در گیلان این رقم تنها ۲۶ درصد است. چنین آماری باعث ایجاد تردید نسبت به عملکرد مسئولانی میشود که در گذشته مسئولیت این استان را بر عهده داشتند و این مسئله خیانت به گیلان است. این در حالی است که در گیلان تنها با حفاری پنج متر به آب میرسند، اما مردم لنگرود و رودبار هنوز از کمبود آب رنج میبرند. این تفاوت بزرگ نشاندهنده بیتوجهی و خیانتی است که مسئولان گذشته در حق مردم گیلان مرتکب شدهاند.»
وی در ادامه افزود: «سرانه بیمارستان در کشور ۱.۸ دهم است، اما در گیلان ۱.۴ دهم و بیمارستانهای دولتی در راهروها پر از بیمار هستند. چند سال است که در گیلان بیمارستان ۴۴۰ تختخوابی شروع شده ولی هنوز به پایان نرسیده است. همچنین سد دیورش و سد آیتالله بهجت در شهر بیجار، و چندین پل در فومن و تالش، سالهاست که در دست ساخت هستند و هنوز به پایان نرسیدهاند.»
استاندار گیلان ادامه داد: «من همراه وزیر برای بازدید از پروژهها رفتهام و یکی از معضلات پل سیبلی آستارا، کمبود ارتفاع و دهنه پل بود که ظرفیت عبور سیلابهای سنگین را نداشت. بهطوریکه پل در هنگام بارندگی شدید به زیر آب میرود و روزانه ۱۵۰ ماشین از کشور آذربایجان به آستارا میآیند و ۳ روز در آنجا میمانند. همچنین کریدور شمال به جنوب را از این مسیر وصل میکنیم، ولی هنوز بعد از ۱۲ دوره مجلس، کنارگذر انزلی تکمیل نشده است.»
در این نشست صمیمی، دکتر غلامعلی جعفرزاده، دبیر کل حزب اعتدال و توسعه گیلان، ضمن تشکر از استاندار گیلان، گزارشی از حزب اعتدال و توسعه کشور و استان ارائه داد و دغدغههای معیشتی مردم، مسائل اقتصادی و سیاسی را مطرح کرد.
همچنین در این نشست، اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه استان گیلان نیز حضور داشتند و هرکدام به بیان مسائل و مشکلات استان پرداختند.