• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024
کل اخبار 9611
2

۲۰ درصد از زمین های کوهستانی گیلان مستعد کشت زعفران

  • کد خبر : 13196
  • 23 تیر 1398 - 15:04
۲۰ درصد از زمین های کوهستانی گیلان مستعد کشت زعفران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: 20 درصد از زمین های کوهستانی گیلان، مستعد کشت گیاهان دارویی از جمله زعفران است.

به گزارش گیلان شهر ، مسعود الماسی گفت: استقبال اهالی برخی از مناطق کوهستانی گیلان از کشت زعفران، باعث شده سطح زیر کشت این محصول در گیلان از ۸ هزار متر مربع مزرعه های الگویی در ۱۰ سال پیش ، به حدود ۱۸ هکتار افزایش یابد . 

وی افزود: ۳۸۸ زعفران کار گیلانی از این مزرعه ها، حدود ۶۲ کیلوگرم زعفران کیفی تولید می کنند . 

الماسی خاطرنشان کرد: براساس قیمت گذاری های رسمی، هر کیلو زعفران در بازار عمده فروشی ۱۲تا ۱۵ میلیون تومان فروخته می شود ؛ این درحالی است که گفتگو با زعفران کاران گیلانی نشان می دهد ؛ آنان زعفران های تولیدی شان را به دلیل کیفیت بالا ، طعم و عطر خوب تا ۲۴ میلیون تومان هر فروخته اند . 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: اگرچه تقویم های زراعی حکایت از این دارد که فقط یک دهه از پیوستن گیلان به جمع استان های تولید کننده زعفران می گذرد اما سابقه کشت زعفران در این استان بیش از این هاست ؛ چرا که در کتاب ” زعفران ایرانِ” نوشته دکتر ابریشمی آمده است ؛ زعفران دیلمانی، یکی از معروف ترین و مرغوب ترین زعفران های تولیدی ایران در حدود ۴۰۰ سال پیش بوده است . 

وی با بیان اینکه در حال حاضر در برخی مناطق کوهستانی شهرستان های سیاهکل، رودسر، املش و رودبار که آب و هوایش شباهت زیادی به اقلیم خراسان رضوی دارد، زعفران کشت می شود، گفت: البته در برخی از مناطق جلگه ای گیلان از جمله صومعه سرا هم بطور جسته و گریخته، زعفران کشت می کنند که این کار را توصیه نمی کنیم ؛ چون زعفران باید در ارتفاع ۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا کشت شود و رطوبت زیاد باعث پوسیدگی پیازهای این گیاه می شود . 

الماسی یکی از مزیت های مهم کشت زعفران را قابلیت برداشت محصول کیفی تا ۷ سال اعلام کرد و گفت : پیاز زعفران یک سال پس از کشت،  گلدهی را آغاز می کند و تا ۷ سال هم باردهی دارد. 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه این گیاه کم توقع، در زمین های کم بازده هم رشد کرده و نیاز به آب کمی دارد، گفت: اهالی برخی از مناطق کوهستانی گیلان می توانند به عنوان یک شغل جانبی، روی این کار حساب باز کنند و در زمین های اطراف خانه های شان پیاز زعفران بکارند و از هر هکتار ۳ تا ۴ کیلوگرم زعفران برداشت کنند . 

وی تصریح کرد:۲۰ درصد از زمین های کوهستانی گیلان، مستعد کشت گیاهان دارویی از جمله زعفران است . 

الماسی درخصوص کیفیت زعفران های تولیدی گیلان هم گفت: ۳ سال پی در پی ، ۷ نمونه زعفران تولیدی گیلان را به آزمایشگاه مرجع زعفران خراسان رضوی فرستادیم که ۳ فاکتور اصلی عطر، طعم و رنگ آن، با شاخص های استاندارد زعفران این استان، مطابقت داشت و حتی در مواقعی، زعفران تولیدی مناطقی چون سیاهکل و دیلمان، دارای کیفیتی به مراتب بهتر و بالاتر از زعفران شاخص خراسان رضوی بود . 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود : اگرچه زعفران گیلان برند ، ندارد و به صورت فله به فروش می رسد اما همین کیفیت، عطر و طعم عالی باعث شده در بازار زعفران، مشتریان خودش را داشته باشد. 

لینک کوتاه : http://gilanshahr.ir/?p=13196

برچسب ها

خبر های مرتبط

24مرداد
روایت دلخوش از خیانت وزارت جهاد کشاورزی؛ در یک فقره ۱۰۹ هزار تن چای وارد کردند
24مرداد
برنامه های دولت در راستای حمایت کشاورزان عملیاتی می شود
در دیدار استاندار گیلان با وزیر جهاد کشاورزی تاکید شد؛

برنامه های دولت در راستای حمایت کشاورزان عملیاتی می شود

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

free counter with statistics