وی با اشاره به مزیت کشاورزی گیلان در حوزههای مختلف بیان کرد: تولید برنج و چای در گیلان مقرون به صرفه نیست و کشاورز مجبور است که به دلیل واردات بیرویه محصولات کشاورزی به ویژه چای و برنج دست از کشاورزی بردارد.
استاندار گیلان، با بیان اینکه این استان جز چهار استان در حوزه ترانزیت کالا است، افزود: گیلان دارای موقعیت ممتاز به لحاظ داشتن مرز زمینی، ربلی، هوایی و دریایی جزو استانهای مهم کشور است ولی تاکنون از این ظرفیت به خوبی استفاده نکردیم.
به گفته حقشناس، سابقه بندر بودن انزلی به ۱۰۰ سال بر میگردد که باید به آن توجه ویژه شود زیرا در توسعه استان نقش بسیار مهمی دارد. وی با اشاره به وضعیت وخیم تالاب بینالمللی انزلی بیان کرد: امروز تالاب به دلیل پسماند کشاورزی، استانی و صنعتی نابود شده است که انتظار داریم با کمک سران سه قوه این تالاب احیا شود.
استاندار گیلان، با تأکید بر به خطر افتادن سلامت مردم در خصوص نابودی کامل تالاب بینالمللی انزلی بیان کرد: تالاب از فاضلاب انسانی به مساحت ۲۰۰ میلیون متر مربع پر میشود و خبری از آب نیست که همین امر سلامت مردم را با مخاطره مواجه میکند.
حقشناس با انتقاد از طولانی شدن روند احداث تصفیهخانه فاضلاب شهر رشت و دیگر شهرستانهای گیلان تصریح کرد: میانگین اجرای تصفیهخانه در ایران ۶۶ درصد است و این آمار در گیلان ۲۶ درصد است لذا انگار دستی در کار بوده تا شبکه تصفیه خانهای استانهای شمالی ایجاد نشود.
وی همچنین با اشاره به وضعیت استراتژیک فرودگاه بینالمللی رشت افزود: در فرودگاه سردار جنگل رشت هواپیما برای استفاده از فرود نیاز به باند کوتاه و مصرف سوخت کمتر دارند.
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت بازرگانی گیلان در حوزههای مختلف بیان کرد: فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت، مرز زمینی آستارا و بندر کاسپین جزو مهمترین خطوط تجاری و بازرگانی گیلان است که به توسعه تجاری استان و حتی کشور کمک میکند.
حقشناس اراضی کشاورزی را ارزشمندترین دارایی مردم گیلان اراضی کشاورزی دانست و افزود: در این مدت کوتاه از حضور بنده به عنوان استاندار گیلان با تغییر کاربری اراضی کشاورزی برخورد کردیم ولی وقتی کشاورز در تأمین مخارج زندگی با مشکل مواجه است مجبور به تغییر کاربری میشود.
وی با بیان اینکه گیلان یک استان کشاورزی است ولی در دهه اول انقلاب از صنعتی شدن استانهای شمالی جلوگیری شد، تصریح کرد: ۳۲ شهرک صنعتی در استان فعالیت دارند که ۲۰ درصد واحدها از مجموع واحدهای بهره بردار، تعطیل هستند که درتلاشیم آنان را احیا کنیم، از این رو بانکها نیز باید در واگذاری آنها و بهرهبرداری اقدام کنند.
استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به یک رقمی شدن تورم در کشور افزود: اگر این امر در کشور محقق شود قطعاً تولید نیز در کشور با توسعه خواهد یافت حقشناس همچین با اشاره به وجود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در گیلان گفت: بر اساس آمار هشت درصد این واحدها در تملک بانکها است که همین امر مشکلاتی را ایجاد کرده و کارخانه تعطیل شده است، لذت نباید به بهانه بدهی بانکی واحدهای تولیدی را از بین ببریم، از این رو انتظار دارم در سطح ملی و سران سه قوا به این مسئله توجه شود.
وی بنگاهداری بانکها یک آفت برای کشور دانست و بیان کرد: اررزش دارایی کارخانه مثل سیمکو سه هزار میلیارد تومان است ولی به دلیل ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی معوقه تا مرحله تعطیلی رفتیم ولی مانع این مهم شدیم لذا برای حل مشکلات باید یک رویه در استان و حتی کشور ایجاد کنیم.